Our Blog

500.000 kişi Google Cardboard sanal gözlük kullanıyor


   Yaratıcı bir zihin, basit bir karton parçasını bile teknolojik bir alete dönüştürebilir. Tıpkı karton sanal gözlük Google Cardboard gibi. Bu yılın Temmuz ayında gerçekleştirilen Google I/O etkinliği, Android Wear, Android Car ve Android TV gibi platformların yanı sıra, şirketin parodi ürünü Google Cardboard’a da ev sahipliği yapmıştı.
   Google I/O etkinliğine katılan teknoloji takipçilerine dağıtılan karton gözlük, Android akıllı telefonların Oculus Rift misali üç boyutlu sanal ortamlara giriş yaptırmasını sağlıyordu. Etkinlik sonrasında, 10 $ fiyatla internet üzerinden satışı devam eden sanal gerçeklik yardımcısı, Temmuz ayından bugüne dek 500.000 adet satıldı.


   Samsung Gear VR ve Oculus Rift ile maytap geçmeyi hedefleyen şaka amaçlı ürünün bu denli sevilmesi üzerine, platformun önemini fark eden Google, yeni bir Android yazılım geliştirici kitini ve Cardboard için Unity oyun motorunu yayımladı.
   Yeni Android Software Developer Kit (SDK), akıllı telefonların Cardboard lensleri ile uyumunu artırıyor ve kafa takip etme gibi özellikleri beraberinde getiriyor.
Kaynak : technolabs

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

erdinakgzZz Designed by Templateism | MyBloggerLab Copyright © 2014

Copyright Erdinç AÇIKGÖZ. Tema resimleri richcano tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.