Our Blog

Mercedes’ten BMW X6’ya Rakip Geliyor


   BMW’nin X6 modeliyle yakaladığı satış başarısı, Mercedes’in de kendi benzer modelini geliştirmesine sebep oldu.

   BMW’nin X6 modeli çıktığı günden beri hayli şaşırtıcı bir satış başarısı yakaladı. Otomotiv pazarında “crossover” tabir edilen bu segment, aslında hayli çekişmeli geçen bir rekabet sergiliyor denebilir. Pek çok Uzak Doğu markası SUV sınıfı araçlardan ziyade, daha derli toplu olan bu sınıfa hitap eden modeller üretiyorlar. Tabii ki Avrupa markaları da geride kalmak istemiyorlar.
   BMW’nin X6 ile elde ettiği satış başarısı en çok yurttaşı olan Mercedes’in dikkatini çekmişti. Bu pazardan pay almaya karar veren Mercedes bir süre önce prototip geliştirme çalışmalarına başlamıştı. Şirket bu çabalarının sonucunda ortaya çıkan GLE Coupe modelini 2015 Detroit Oto Fuarı bünyesinde tanıtmaya hazır. Aracın satışa çıkışı ise 2016 yılında gerçekleşecek.
   Mercedes GLE Coupe daha önce sergilenen prototipe hayli yakın hatlara sahip olacak. GLe 450 ve GLE 400 modellerinde çift turbolu V6 motor ve 9 ileri otomatik şanzıman bulunacak olan aracın, bir de GLE350d adlı dizel modeli üretilecek. Dört tekerden çekişli olan bu araçların ayrıca AMG Sport varyantları da bulunacak. Mercedes’in bu modelin hangi ülkelerde ve ne fiyatla satışa çıkarılacağını Detroit Fuarı esnasında açıklayacağı tahmin ediliyor.


Kaynak : technopat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

erdinakgzZz Designed by Templateism | MyBloggerLab Copyright © 2014

Copyright Erdinç AÇIKGÖZ. Tema resimleri richcano tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.